2017. március 22., szerda

Creature From Black Lagoon - A szoknyavadász halember


Soha, de soha nem szabad megnézni egy többrészes film harmadik részét az első előtt!


Pár bejegyzéssel ezelőtt írtam le az élményeimet a "Creature Among Us" horrorral kapcsolatban, ha úgy jobban dereng, az szólt Lajosról. Kíváncsi voltam Lajos első felbukkanására és találkozására az emberekkel, ezért megnéztem az első részt. 
Évekkel ezelőtt már láttam a Black Lagoont, de nem voltak tiszták az emlékeim, ami nem meglepő. 
A Black Lagoon (egyszerűsítsük a címet) egyáltalán nem arra hajt, hogy a csavaros, izgalmas történetvezetéssel lebénítsa a nézőit. 
Az viszont a számlájára írható, hogy fantasztikusan csinálták meg a lényt, a szörnyet, és ahogy itt végre kimondják: a halembert. Valaki nevet adott neki!!!! Éljen, éljen! Csak, hogy a pitvarba is, miért nem lehetett ezt a halember elnevezést felhasználni a harmadik részben is? Mert az, hogy itt a szörny, eléggé vérszegény,  egy horror-rajongó itt a farkasembertől kezdve a gyilkos manókig mindenre gondolhat.


Tehát a sztori nagyon egyszerű, mondhatni pite könnyű. Egy neves professzor az Amasonas partjainál egy megkövesedett kezet, mancsot, uszonyt, tehát ezek összegségét találja, és azonnali segítséget kér, hogy a test többi részét is megtalálják, ezért ásni kell, nem is keveset.

Itt ismerjük meg a történet főbb szereplőit, a gazdag mecénás Markot, a tenger biológus Davidet és az ügyeletes szépcsajt Kayt, akik fogják magukat és egy RITA nevű rozoga hajón, egy tök jó fej hajóskapitánnyal elindulnak az ásatásokhoz. Ahogy annak lennie kell, közben a két helybélit, akik vigyáztak a cuccokra, a mi kedves halemberünk megtámadta. Na, az okát senki se kérdezze, talán kicsit pipa lett attól, hogy egy haverjának megtalálták a kezét/mancsát/uszonyát. 

A testet hosszú, fárasztó ásás után sem találják meg, ezért az a remek ötlet születik meg, hogy kerüljék meg partot. Mindegy, csak a történet vízen folytatódjon....

Kay úszni indul, mert megirigyelte, hogy a pasija és Mark lent a víz alatt gyűjtöttek anyagot. Itt pillantja meg az úszó Kayt Lajos, a halember. Mondhatni szerelem volt első látásra. Meg is akarja kaparintani magának a hölgyemét. 
Ez a szerelem vezet oda, hogy a csapat többi tagja is látja a halembert, aki egyértelműen rájuk támad, mert a csajt, ugye csak úgy nem adják neki oda. 
De Lajos nem hagyja magát, a legénységet kicsit megritkítja és nem engedi, hogy a csapat csak úgy elsurranjon az öbölből, ahová bemerészkedtek.

Oké... oké... gondolom mindenki sejti, hogy végződik a történet, és azt is sejteni lehet, hogy Lajos, csak elkapja Kayt. 

Viszont David, nagyon jófej, mert nem engedi, hogy Lajost elpusztítsák, azzal a vezérgondolattal, hogy az ember mindent elpusztít, amit nem ért. Gyönyörű gondolat, csak kár, hogy 1959 óta sőt még előtte is ezt szajkozták és pont a mai napig le van sz@rva.
De vissza a Black Lagoonra.
Mit is csinált volna Lajos Kay-jel, ha a hős lovagok nem mentik meg? (Jaj, sorry vagyok: SPOILER)
Most komolyan, erre roppant kíváncsi vagyok!
 Azt hitte, hogy a kecsesen úszó Kay az ő fajtájából való? Vagy esetleg szükség volt valakire, aki folyamatosan párásítsa a barlangját és eltakarítsa a hínárokat az útból?

Sosem tudjuk meg.

A film története egyáltalán nem nagy durranás, viszont a víz alatti felvételek valóban nagyon szépek.
Ez a két kép a kulisszák mögül pedig a ráadás.
Lajos végre társra talál:


Kay-t baleset érte, még Lajos is aggódik.



A következő bejegyzésben egy igazán szuper scifivel az "It Came from Outher Space"-szel jelentkezem. Frenetikus lesz!

Szereplők:

Complete credited cast:
Richard Carlson...
Julie Adams...
Kay (as Julia Adams)
Richard Denning...
Antonio Moreno...
Nestor Paiva...
Lucas
Whit Bissell...
Bernie Gozier...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése